Startup Weekend Nasıl Kazanılır?
13 Eylül 2017
Yazar: İTÜ Girişimcilik Kulübü
1-Ön Hazırlık
2-Fikir
Startup Weekend’de sunacağınız fikri haftasonu yarışması olarak değil girişime başlangıç noktası olarak düşünün. Fikrinize aşık olmayın, fikriniz 54 saat boyunca değişip gelişecektir. Mavi Okyanus Stratejisi’ni düşünün. Ekip üyelerinizden gelecek yeni fikirlere açık olmak daha iyi sonuçlara yol açacaktır. Düşünceleri orijinal planınızdan farklı olsa bile, herkesin fikrini değerlendirin. Aynı zamanda, seçici olun. Mentorlar ve takım arkadaşlarınız size yardımcı olabilir, ancak kendi önyargı ve deneyimlerinizle gelmiş olduğunuzu da unutmayın. Fikriniz için vizyonunuz hakkında herkese açık olun.
Not: Başlangıç Startup Weekend tüm fikirlerin yaklaşık% 95’i web veya mobil odaklıdır. Bunun nedeni, sahip olduğunuz kısa sürede fiziksel bir üründen ziyade teknoloji ile ilgili bir fikir edinmenin daha hızlı olmasıdır.
3-Takım
Ekibiniz Startup Weekend’de başarınızı belirleyecek önemli faktörlerden biridir. Cuma günü geldiğiniz andan itibaren ağ ayarlarınızı açın, insanlarla tanışın. Takımınız kurulduğunuzda ekibiniz aşağıdaki alanlara odaklanmalıdır:
*E-postalar ve telefon görüşmeleri için bir takım üyesini belirleyin. Bu kişi müşterilerle ve işinizle ilgili kişilerle görüşmeler yapmak, feedback toplamak ile ilgilensin.
*İş modeli tuvalinin birden fazla sürümünü hazırlayın
**Hedef pazarınızı daraltmayı düşünün.
* Basit, ancak profesyonel logolar
* İyi tasarlanmış landing page (Bkz: launchrock.co)
* Gerekli eklentilere sahip WordPress sitesi (Google Analytics – vb.)
Tasarımcılarınıza işin vizyonu hakkında bilgi verin, böylece tasarımcılar işinizle ilgisi olmayacak şeyler için ekstra zaman harcamasınlar.
* Gerçek ürünler kodlamak yerine görsel prototipler çıkarabileceğiniz işlere odaklanın. Ürünün nasıl işleyeceği / fizibilitesinin açık bir tanımını yapın, ancak detayları ayrıntısına kadar sokmayın.
Eğer küçük bir ekibiniz varsa, bazı insanlar bu alanlardan birkaçında çalışabilirler.
4-Takvim
Hafta sonuna ne kadar çok zaman koyarsanız, anlamlı işler yapmanız ve kazanmanız olasılığı da o kadar yüksektir! Ekibinizin enerji düzeyini ölçtüğünüzden ve mümkün olduğunca fazla zaman harcadığınızdan emin olun.
Cuma: Startup Weekend başlar başlamaz katılımcılarla tanışın ve gerçekten ilginizi çeken bir proje seçin. İlk gün fikrin çözmekte olduğu problemi net bir şekilde belirleme, bir çözüm hazırlama, ekip rollerini belirleme, projenin zaman çizelgelerini ve hedeflerini ayarlama üzerine çalışın.
Cumartesi: Çalışma zamanı! Takım üyeleriniz, zamanlarının çoğunu belirlediğiniz rollerde değerlendirsinler. Takvime yapışın!
Pazar: Sunuma odaklanın. Sunuma çalışın. Sunum, sunum!
5-Büyük Resim
Bütün hafta sonu, yaptığınız bir 5 dakikalık sunumunuzdur! Sunumu odak noktası yapın.
Jürilere ne sunduğunuz, neler yaptığınız kadar önemlidir. Sunumunuzda şunlar mutlaka olmalıdır:
7-Ve Zaferr!
Kazanmak iyidir fakat bu haftasonunda hem çokça yeni kişiyle tanışın hem de yeni şeyler öğrenmeye çalışın.
8-Yaklaşan Startup Weekend
Startup Weekend – Yapay Zeka 29 Eylül’de başlıyor! #SWAIistanbul
Bu defa tüm dünyadaki 12 şehirde yapılacak olan Yapay Zeka dikeyindeki Startup Weekend, İstanbul’da da gerçekleşecek.
İTÜ Maçka Sosyal Tesislerinde yapılacak olan bu Startup Weekend’e ister ekibinizle, ister fikrinizle, isterseniz de sadece ilginizi çektiği için katılabilirsiniz. Etkinliğin detayları ve kayıt için buraya tıklayınız.
Yazının orijinali için buraya tıklayınız.
Hakkımızda
İTÜ´de girişimcilikle ilgili gerek akademik düzeyde, gerekse öğrencilerin sosyal hayatlarında uygulamaya yönelik herhangi bir çalışmanın olmamasını çıkış noktası olarak gören kulübümüz 2006 yılından bu yana İTÜ’nün en aktif öğrenci oluşumlarındandır. Günümüze kadar İTÜ’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde büyük katkı sağlamıştır.