Innovation Boost Süreci

İTÜ Girişimcilik Kulübü
3 min read 23 Kasım 2020

2006 yılından bu yana İTÜ’nün en aktif öğrenci oluşumu ve Türkiye’nin en iyi girişimcilik kulübü olarak ülkemizin her yerinden üniversite öğrencilerine girişimcilik kültürünü aşılamak için etkinlikler düzenliyor, projeler geliştiriyoruz. Bugünkü yazımızda da sizlere bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikten bahsedeceğiz. Nedir bu Innovation Boost? Hadi yakından bakalım.

Global Girişimcilik Haftası’nı da kapsayan 14-22 Kasım tarihlerinde online olarak gerçekleştirdiğimiz Innovation Boost, eğitim kampı ve yarışmadan oluşur. 9 günlük süreç boyunca üniversite öğrencilerini; tecrübeli girişimciler, yatırımcılar ve iş profesyonelleri ile buluşturarak potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmuştur. Katılımcılarımız, deneyimli mentorlardan aldıkları destek ve tavsiyeler ile de iş fikirlerini geliştirme fırsatı yakaladılar.

Peki Süreç Nasıl İlerledi?

Değerlendirme formları sonucunda seçilen 50 kişi ile etkinliğimize başladık. Katılımcılarımız 9 gün boyunca uzmanlarından çeşitli temel girişimcilik eğitimleri aldılar. Ayarladığımız birçok mentorla da fikirlerini geliştirme fırsatı yakaladılar! Her günün sonunda yapılan takım çalışmaları yardımıyla öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalayan ekipler, süreç sonunda pandemiye yönelik girişimleriyle yarıştılar. Deneyimli jürilerimizin konuşmaları ile başlayan finalde katılımcılar geliştirdikleri iş fikirlerini sundular. Yapılan değerlendirmeler sonucunda da derece ve potansiyel ödülleri hediye edildi.

Pandemi Paneli ile Etkinliğimiz Başladı!

Ecodation Co-Founder’ı Hüseyin Gürhan Temiz ve Halıcı Group Ceo'su Hüseyin Halıcı ile açılışımızı yapıp pandemi dönemi hakkında güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Katılımcılara, pandemiyle hızlanan teknolojideki ilerlemeleri ve öngörülebilirliğin bir start-up için ne kadar önemli olduğunu anlattılar. Daha sonraki oturumlarda şirketlerle birlikte iş modelleri oluşturan Yasemin Efe Yalçın ile Design Thinking eğitimini gerçekleştirdik. Bu eğitimin ardından girişim hızlandırma programlarında mentorluk yapan Arda Berkay Çağın ile İş Planı Geliştirme üzerine konuştuk. Katılımcılar gün sonunda yalın girişim, iş modeli kanvası ve pazar analizi gibi bir girişimin iskeletini oluşturan kavramları öğrendiler.

Eğitimlerimiz Hafta Boyu Hız Kesmeden Devam Etti.

Sürpriz konuklarımız olan Yeni Nesil Kafası kurucularından Ömer Erkmen ve Sonat Kaymaz ile bir girişimin ne olmadığına, nasıl ortaya çıkıp olgunlaştığına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Girişimciliğin ne olmadığını öğrendikten sonra Girişimcilik Nedir? eğitimiyle öğrenmeye devam ettik. QNBEYOND'da Hızlandırma Programı ve Starup İş Birliklerinden sorumlu olan, Erman Taylan katılımcılara girişimcilik kariyerini ve bir girişimin altyapısını anlattı. Ardından Koray İnan ile düzenlediğimiz Satışta Oyunlaştırma eğitiminin sonunda ise fikirlerin nasıl ticari hale getirildiği aktarıldı. Sürecimizin sonuna yaklaşırken Gökçe Duman’ın verdiği Dijital Pazarlama eğitimi ve Burak Ceylan’ın sunduğu Etkili Sunum Teknikleri ile eğitim sürecimizi tamamlamış olduk. Büyük finale 1 gün kala ise Hüseyin Oğuz ile beraber Yatırımcı Oturumu düzenlendi. Katılımcılar, yatırımcı-girişimci ilişkilerini öğrendiler. Böylece takımlar final günü nasıl hazırlanacaklarına dair fikir sahibi oldular.

Projeler:

Finalistler ve Ödüller

1- FlaminGo

Pandemi döneminde kalabalık mekanların insanlar için tehlike oluşturmasına yönelik uzaktan mekan takibi uygulaması olan FlaminGo, birinci seçilmenin heyecanını yaşadı. İTÜ Çekirdek kuluçka hakkı, BTM Kamp Programı Üyeliği ve Eğitim Modülü’ne sahip oldu!

2- BeeLGİ

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin ödevler konusunda yaşadıkları sıkıntıları ve öğretmenleriyle olan iletişim kopukluğuna çözüm olan BeeLGİ, öğretmenlerin öğrencilerini kolaylıkla takip edebilecekleri bir online platform geliştirdiler. Değerlendirmeler sonucu 2. seçilen takım BTM Kamp Programı Üyeliği ve Eğitim Modülü ile Ecodation Mobil Uygulama Eğitimi’ni kazandı.

3. Evinde Sağlık

Bu takımımız ise hastanelerin salgın sürecindeki durumunu ve hastaların ilaç, reçete gibi sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak bir mobil uygulama geliştirdiler. Jürilerimizin değerlendirmeleri sonucunda 3. seçilen takıma BTM Kamp Programı Üyeliği ve Eğitim Modülü verildi.