Global Girişimcilik Haftası / Kasım 12-18

İTÜ Girişimcilik Kulübü
2 min read 11 Kasım 2018

Global Girişimcilik Haftası Nedir?

Global Girişimcilik Haftası 6 kıtada kutlanan gençlere ve birçok alandan katılımcıya girişimciliğin aşılandığı platformu oluşturuyor. İlk defa 2007’de “Entrepreneurship Week USA” ile Amerika’da kutlanmaya başlanmış. 2018’e gedliğimizde 170’ten fazla ülkenin katılımıyla kutlanan uluslararası bir hafta halini almış.

Kasımda Girişimcilik Başkadır

GGH girişimciliğin faydalarını birçok farklı aktivite ile ortaya koyuyor. İnsanların hem motive olmasını hem de yeni fikirler keşfetmesini sağlayacak alanlar yaratıyor. Etkinlik yerel ve uluslararası çapta girişimciler için heyecan verici fırsatlar sağlıyor. Yarattığı network ve işbirliği ağı sayesinde geleceğin sorunlarına karşı insanlara daha iyimser bir bakış açısı kazandırıyor.

Gelişen teknoloji sayesinde fırsatlar eskisinden çok daha hızlı yayılıyor. Girişimcilik Haftası’da bunun bir örneği. Etkinlik haftasında düzenlenen global yarışmalardan birini Türkiye’den, Amerika’dan veya Gana’dan katılarak kazanabilirsiniz. Bu örneği boşuna vermedik çünkü Start-up Open etkinliğinin ilk kazananı Gana’dan.

Bu etkinliğin en önemli yanlarından biri dünya çapında girişimciler arası etkileşim ağı oluşturması. Sağladığı networking imkanları ve ekosistem takdire şayan olsa da uluslararası birlik ve anlayış bütünlüğü geliştirmesi en önemli getirisi.

Türkiye’de Girişimcilik Haftası

Türkiye’de GGH, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve üniversitelerden oluşan 20 kurumun desteğiyle, Endeavor ve Habitat Derneği genel koordinatörlüğünde düzenleniyor. STK’ları, üniversiteler, girişimciler, yatırımcılar, medya ve devlet kurumlarının dahil olduğu platformda 300’den fazla paydaş bir araya geliyor. Paydaşlar Türkiye genelinde 100’den fazla etkinlik düzenliyor. Siz de bireysel olarak veya topluluklarınızla etkinlik organize ederek katkı sağlayabilirsiniz. Bu etkinliklerinizin resmi olarak GGH kapsamında sayılabilmesi için globalgirisimcilikhaftasi.org adresinden etkinlik kaydı oluşturabilirsiniz.

İcra kurulunda İ.T.Ü, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve O.D.T.Ü gibi üniversiteler yer alırken aynı zamanda Girişimcilik Vakfı, Galata Business Angels ve TÜGİAD gibi kuruluşlarda yer alıyor.

Bu bağlamda gerçekleştirilmek istenen etkinlikler yayımlandıkça yazı güncellenecektir.

Kaynakça

https://www.wikiwand.com/en/Global_Entrepreneurship_Week

http://globalgirisimcilikhaftasi.org/?fbclid=IwAR0f8im1MPqOdRxhQemEkYz56JOJUklLHj4ZH5Yv20B36p0pd0uSe0YLxzs

https://www.entrepreneur.com/article/304503