Genç Girişimci Adaylarına 5 Tavsiye

İTÜ Girişimcilik Kulübü
2 min read 1 Temmuz 2020

Çevrenizdekilerden bir adım önde olmak isteyen bir genç olarak staj veya iş ilanı mı arıyorsunuz? Sizi yönlendirecek birini bulamadınız mı? Genç bir üniversite adayısınız ve üniversite-bölüm tercihinde kararsız mısınız? O halde sizi tecrübe paylaşım platformu ile tanıştırıyoruz: anlatsın.com

Neden anlatsın.com’u kullanmalısınız?

O halde kemerlerinizi takın, uçmaya hazır mısınız? anlatsin.com’un COO’su Sargın Erdoğan’dan size olmazsa olmaz 5 tavsiye!

1- Video editini, Illustrator ve Photoshop’u basit düzeyde öğrenin.

Kendi Start Up’ın için başkalarına bağlı olmaktan kurtul! Unutmayın ki girişimcilik dünyası kriz dünyasıdır. Hepimizin bildiği üzere karantina günlerinde kendimize katabileceğimiz en mantıklı yatırımlardan biri neden illustrator veya photoshop benzeri programlar öğrenmek olmasın!

2- Farklı en az bir alanda uzmanlaş!

Kendinizi yetkin gördüğünüz bir alanın dışında farklı alanlara da fırsat tanıyın. Böylece olaylara bakış açınız genişleyecektir. Hem yaptığınız işi daha zengin bakış açısıyla taçlandırmış olacaksınız hem de gelecek zaman için kendinize yatırım yapmış olacaksınız.

3- Herhangi bir programlama dilini temel düzey öğren!

Muhakkak dil öğrenmenin önemini herkes biliyordur. Yabancı dil dışında başka diller de var! Tabii ki programlama dilleri. Gençken en az bir tanesini öğrendiğinizde o kadar donanımlı olacaksınız ki başkasına bağlı kalmamanın özgürlüğünü hissedeceksiniz.

4- Üniversiteden mezun olmadan arkadaşlarınızla bir girişim projesine başlayın!

İster Instagram sayfası açın, isterseniz bir kafe veya bir start up kurun… Ne olursa olsun takımla bir proje yürütmenin ve takım çalışmasını tatma deneyimini yaşayın! Hepsinde başarılı olacaksınız diye bir şey yok! Unutmayın: Girişimciliğin ilk yılları sürekli başarısızlık demektir. Birlikte başarı kadar birlikte başarısızlık da çok öğreti barındırıyor. Fakat yolun sonunda biliyoruz ki başarılı ayrılan siz olacaksınız.

5- Herhangi bir start-up’ta staj yapın!

Startup ekosistemi her gün tahmin edemeyeceğiniz birçok aksiyonu ve yeniliği içinde barındırır. Bir start-upta staj yapmak, acil durumlarda streslenmeden hızlı aksiyon alma, birlikte başarma ve küçük paralarla büyük işler başarma noktasında çok büyük öğretilere sahip olmanızı sağlar.

5 tavsiyemizi okudun! Peki sen de bize tavsiye vermek ister misin? Tavsiyelerini sosyal medyamızda bekliyoruz!