Dünyayı Gezen Ayşe Teyze

İTÜ Girişimcilik Kulübü
2 min read 9 Kasım 2017

Çizginin Dışındakiler etkinliklerimiz kapsamında her yıl İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde Ayşe teyze gibi kalıplaşmış kariyer çizgisi yerine tutkuları yolunda kendi motivasyonları ile ilerlemiş kişileri ağırlıyoruz. 60 yaşında çizginin dışına çıkan ve herkese ilham olan genç kız Ayşe Kurucu, nam-ı diğer Gezgin Teyze’yi tanıyalım.

Dünyayı Gezen Ayşe Teyze

Teyzemiz kocasının kıskançlıklarından bunalıyor ve eşinden ayrıldıktan sonra yollara düşüyor ve hikayemiz başlıyor. 25 farklı ülke geziyor. Binlerce anı biriktiriyor. Keşfedilmesi de başlı başına çizginin dışında bir olay. Bir gün Ayder Yaylası’nda ayağı burkulduğu için Tülin-Emre Öztemel çiftinin aracına otostop çeken Ayşe Kurucu, fotoğraf makinesini araçta unutuyor. Makinenin içindeki fotoğraflara bakan çift, arabalarına aldıkları kadının tek başına dünya turunda çekildiği fotoğrafları görünce sosyal medyada paylaşıyor ve böylece Ayşe Teyze herkes tarafından tanınan bir fenomen haline geliyor. Çift uzun uğraşlardan sonra Ayşe Teyze’yi buluyor ve İzmir’e gelerek fotoğraf makinesini teslim ediyor.

Gezgin Teyze artık tek başına kadın özgürlüğünü, cesareti, keşfetme arzusunu temsil ediyor. İnsanı sadece insan olduğu için, kendi deyimiyle “öteleştirmeden, değiştirmeden, yargılamadan“ seviyor. Her şeyden de önemlisi ona dayatılan sınırları tanımıyor ve kendince bir çizgi çiziyor hayatına. Naif ama derin bir çizgi…

Gezgin Teyze Ayşe Kurucu’ya gelsin o halde tüm alkışlar! Bize ilham kaynağı olduğu için, cesaret ettiği ve harekete geçtiği için…

İTÜ Girişimcilik Kulubü olarak düzenlediğimiz Ayşe Teyze gibi hikayelerin olacağı Çizginin Dışındakiler Etkinliği 16 Kasım’da İTÜ’de olacak. Etkinlik ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.